Foto – Fotolia

Pankūkas ar alu, bekonu un kļavu sīrupu. Esi gatavs Pankūku dienai! 0

9. februārī, tātad jau pavisam drīz, pasaulē atzīmē Pankūku dienu. Tāpēc der jau savlaicīgi nodrošināties ar īpašu recepti, kurā apvienotas vairākas iecienītas ēdamlietas, bet neparastu noti piešķirs latviešu garšas kārpiņām ne tik ierastais kļavu sīrups.

Reklāma
Reklāma
12 lietas, ko sievietes slepeni dara, bet nekad to neatzīst 4
Veselam
Svaigi tie ir daudz veselīgāki: pieci dārzeņi, kurus pirms lietošanas uzturā nevajadzētu termiski apstrādāt
“Šodien saņēmu algu, vakarā jau puses nav, jāņem kredīts!” Latviete atklāj patieso situāciju, kā šobrīd lielākā daļa no mums dzīvo 12
Lasīt citas ziņas

Pankūkas ar alu, bekonu un kļavu sīrupu sagudrojuši Londonas ēstuvju “Book Club” un “Stories” saimnieki. Ja 9. februārī iznāk būt Londonā, varat tur iegriezties, lai pagaršotu šī gada īpašās pankūkas.

Ja tomēr gribat izmēģināt veiksmi paši, vērts zināt, ka alkoholu šis ēdiens tomēr nesatur, jo tiek gatavots ar alus raugu, kraukšķīgu bekonu, ceptām olām un piesātinātu kļavu sīrupa-alus mērci.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana
1. Sajauc visas sastāvdaļas (protams, izņemot bekonu un ceptās olas) blenderī vai ar rokas putotāju. Noliek malā uz 10 minūtēm.
2. Uz vidējas uguns sakarsē pannu ar pretpielipšanas pārklājumu.
3. Ielej kausiņu mīklas maisījuma pannā.
4. Kad uz pankūkas virsmas parādās burbulīši, apgriež pankūku uz otru pusi (īpaši veiklie var mēģināt apsviest otrādi!)
5. Cep vēl dažas minūtes.
6. Liek virsū kraukšķīgu bekonu, ceptu olu, pārlej ar kļavu sīrupu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.