Foto – Aija Geida

Maizītes “Neatvērušies rožu pumpuri” 0

Kviešu miltus sajauc ar cukuru un sodu. Ieberž tajos mīkstu sviestu. Pamazām lej klāt kefīru un mīca, kamēr mīkla kļūst elastīga, bet stingra. Atkarībā no miltu kvalitātes kefīra daudzums var nedaudz atšķirties. Ļauj mīklai pusstundu atpūsties.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

Tikmēr gatavo pildījumu, labi izmīcītam biezpienam pievienojot mannu, vaniļas cukuru un cukuru. Veido rožu pumpurus, apziež tos ar kefīru vai olu un cep +180 °C aptuveni 30 minūtes, līdz zeltaini brūni.

Kā top rožu pumpuri

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Mīklu izrullē 3 mm biezu un izspiež 8 cm diametra apli. Četrās vietās veic 3 cm garu iegriezumu.

2 Apļa viducī ieliek biezpiena masas bumbiņu valrieksta lielumā.

3. Pumpuru veido pulksteņrādītāja virzienā, piestiprinot ziedlapiņas.

4. Īpaši stingri jānostiprina pēdējā ziedlapiņa, citādi cepoties rozītes uzplauks. Ja, rullējot mīklu, izmantots pārāk daudz miltu, lapiņas nelīp. Tad pirkstus saslapina ar kefīru un ziedlapiņas nostiprina.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.