Marinētas baravikas
Marinētas baravikas
Foto – Valdis Semjonovs

Marinētas baravikas. Profesionālas mežsardzes recepte 1

Parasti izmanto sīkās baravikas un lielāko cepurītes. Sēnes kārtīgi notīra, novāra un uzlej aukstu ūdeni. Uzvāra marinādi. Trim puslitra burciņām uz 1 litru ūdens ņem 1 ēdamkaroti sāls (ja baraviciņas ir mazas vai sīki sagrieztas, bet 2 ēdamkarotes lielākām) un 1 ēdamkaroti cukura. Pieliek garšvielas: 1 lauru lapu, 5 melnos piparus, 2 smaržīgos piparus, 3 krustnagliņas, nedaudz kanēļa, 2 nelielas ķiploka daiviņas. Pāris minūšu pavāra, ieber nokāstās baravikas. Pavāra kādas piecas minūtes, nosmeļ putas. Pielej etiķi: 1 ēdamkaroti etiķa esences vai 7 ēdamkarotes galda etiķa. Tad liek burciņās, raugoties, lai sēnes nav pārāk sablīvētas, – labāk, lai peld marinādē. Ja burciņas iepriekš nav izkarsētas, traukus un vāciņus var paskalot ar marinādi, ko pēc tam izlej.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 85
Viedoklis
Linda Tunte: “Es dzeru, lamājos, gāžu politiķus un eju prom no darba” 85
Lasīt citas ziņas

Recepte no pensionētas mežsardzes Guntas Rupenheites

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.