Ar cidonijām 2

• 1 kg ķirbja
• 100 ml cidoniju sīrupā
• 500 g cukura
• 600 ml ūdens
• 100 ml dzērveņu sulas (ja ir vajadzība)

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
TV24
Ojārs Rubenis: “Tikai debilu cilvēku apziņā var būt tāda sajūta, ka mēs varam braukt pa tādiem ceļiem un tādām Rīgas ielām…”
Lasīt citas ziņas

Rudenī sagatavo cidoniju gabaliņus sīrupā – cidonijas iztīra, sagriež šķēlītēs, apber ar cukuru, ļauj divas diennaktis nostāvēties, uzkarsē līdz +80 °C un pilda mazās burciņās. Ja nav cidoniju gabaliņu, var izmantot veikalā nopērkamo cidoniju sulu. Ķirbi nomizo un sagriež gabaliņos. Katlā uzvāra ūdeni, pieliek cukuru un cidonijas. Ja marināde ir viegli skābena, pievieno citronu vai dzērveņu sulu. Tad ieber ķirbja gabaliņus un uz lēnas uguns vāra 5 minūtes (labāk garšos diezgan stingri, nevis vidēji mīksti ķirbji). Pilda tīrās burciņās un uzlej marinādi. Aizvāko un glabā vēsumā. Garšo mazliet līdzīgi ananasiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.