Foto – CKP1001/SHUTTERSTOCK

Meksikāņu sarkanā mērcīte – asu garšu cienītājiem 0

Sastāvdaļas
3 miltaini tomāti
liela sarkanā paprika
2 ķiploka daiviņas
4 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
3 ēdamkarotes saldās čili mērces
50 ml augu eļļas
2 ēdamkarotes cukura
3 tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera
1,5 tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
WSJ: Izraēla Irānā divu dienu laikā panāca to, ko Krievija 3 gados nespēja sasniegt Ukrainā
Kokteilis
Lauvas ir lepni, Dvīņi – aizmāršīgi: kā kura zodiaka zīme audzina savus bērnus
“Lai krievi sēž, skatās un trīc, šie ir ievadvārdi!” Ukraina strauji iegūst “muskuļu masu” ballistikā
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Tomātus un papriku sagriež gabaliņos, pārkaisa sāli un maltus melnos piparus. Saliek visu uz cepešpannas, kurā ieklāts cepampapīrs. Cep cepeškrāsnī 200 ºC aptuveni 20 minūtes. Cepšanas beigās uzliek ventilatora režīmu, lai apbrūnina, mazliet pat apdedzina papriku un tomātus, jo tas dos mērcei īpašu garšas akcentu. Ja ir iespēja, papriku var grilēt – tad aromāts būs vēl izteiktāks. Apceptajiem dārzeņiem pievieno garšvielas, sakapātas ķiploka daiviņas, cukuru un samaisa. Iemaisa saldo čili mērci un sakapātus pētersīļus.

! Labi garšo kopā ar frī, kukurūzas čipsiem, grilētu gaļu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.