Labi izskatās lietussarga veida balsts. Izvēlas līdzīgu īpašību šķirnes, piemēram, ‘Huvi’ (tumšāka) un ‘Kaunitar’. Foto – Inita Šteinberga

MĪTS. Mežvīteņi jāstāda pie mājas sienas 0

Tur tie jāstāda tikai tad, ja citas vietas nav, ir pārliecināts Tāvi. Gan tāpēc, ka pie ēku pamatiem augiem ir diezgan ekstrēmi dzīves apstākļi (gan sausums vasarā, gan pārlieku liels mitrums citā gadalaikā, kad ūdens tek no jumta). Pie ēkas stādītie ziedēs agrāk, taču straujāk noziedēs. Turklāt auga skaistumu var vērot tikai vienā plaknē. Audzētājs spriež, ka mežvīteni vislabāk apbrīnot no visām pusēm.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā
Lasīt citas ziņas

Tāvi uzskata, ka mežvīteņus var audzēt gan dobē kopā ar citiem augiem, gan kā soliterus, gan puķu podā vai balkona kastē, kā arī palaist rāpot akmeņdārzā. Kā jau augiem ar līdzīgām prasībām, jebkurā vietā būs laba kopdzīve ar rozēm. Skaistas variācijas – mežvīteņu piramīda un augsnes sedzējas vai liela auguma rozes un mežvītenis kā zems kompanjons priekšplānā.

Vītenim var gatavot speciālas balsta konstrukcijas dobes vai mauriņa vidū. Ļoti stabils ir nokaltis koks, taču pie resna balsta mežvītenis pats tverties nevar, tāpēc vēlams tam aptīt auklu vai tīklu. Vīteņi īpaši labi turas pie dzeloņstieplēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mežvīteņus rudenī parasti apgriež, jo ziedpumpuri veidojas uz jaunajiem dzinumiem, tāpēc konstrukcijas var katru gadu mainīt, ja tās gatavotas no koka maikstīm vai vēlas citu formu.

! Vairākumam mežvīteņu patīk saulaina, vienlaikus it kā aizsargāta un apvējota vieta.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.