Publicitātes foto

Raudošs mazulis un ļaunuma iemiesojums 62

I. Gorodeckas komanda nesmādē arī riskantākus paņēmienus un stāstā izmanto maza bērna ciešanas, balansējot uz ētikas robežas. Skats ar nobrēkušos pliko zīdaini interneta vidē jau izvētīts. “Emocionāli aizkustinoši un šokējoši tas ir jebkuram skatītājam, bet es neesmu pārliecināta par šīs izvēles kontekstuālo iederību visā seriālā kopumā. Tāds liels un smags paņēmiens, kas liek domāt par pašu procesu, taču dramaturģiski nepārliecina,” savu vērtējumu epizodei, kurā zīdainītis – seriālā Liesmas tikko dzimušais bērniņš – kādu laiku tiek rādīts raudam, sniedz K. Simsone.

Reklāma
Reklāma
Prezidenta izbrauciens ar riteni pārvērties Daugavā ieslīdējušas jaunietes glābšanas misijā
10 produkti, kas “svilina taukus” un paātrina vielmaiņu
Kokteilis
FOTO. 5 latviešu slavenības, kuras varētu ieņemt Latvijas prezidenta amatu, ja izvēle būtu mākslīgā intelekta ziņā 72
Lasīt citas ziņas

Dažu tēlu raksturojumā pietrūkusi mēra un labas gaumes sajūta. Trīskāršajā atraitnē Lūcijā (Skaidrīte Putniņa) scenārija autores sakoncentrējušas vai visus pasaulīgos grēkus – ar airi kundzīte no laivas iegāž ūdenī dzirnavnieku (Aivars Krancmanis) tik viegli kā kad ar avīzi nosistu mušu, bet mazo brēkuli grib novākt ar dēla Kārļa (Imants Strads) rokām, nolūkojot nožņaugšanai košu prievīti no savas mantu lādes. “Tas ir pāri visām saprāta robežām – viņa vairs nav dzīvs tēls, bet ļaunuma iemiesojums, kas skatītājam nav interesanti,” novērtē M. Svīre. Pārmēru dīvaina uzvedība piešūta kautrīgajam pastniekpuisim Pēterim (Mārtiņš Egliens) un temperamentīgajai Marijai (Inga Misāne-Grasberga). V. Čakare nosauc viņus par neiederīgiem, jo vairāk līdzinās karikatūrām, tādējādi scenārijs un iecere jau pārkāpuši žanra robežas.

Vienīgi aktierspēle no kritiķu puses tiek atzīta par labu, tiesa, ar dažiem iebildumiem. “Lai arī jaunākajai paaudzei nav kino rūdījuma, tā spēj pārliecinoši darboties kameras priekšā,” vērtē K. Simsone. V. Čakares uzmanību “Saplēstajai krūzei” piesaistījis tieši tēlotāju sastāvs – viņu dēļ seriālu varētu būt interesanti skatīties. M. Svīre gan samainītu vietām aktieri, kam uzticēta Ērika loma (Kaspars Dumburs), ar Jēča (Mārtiņš Upenieks) atveidotāju. “Šo gan noteikti uzrakstiet,” viņa smiedama saka un turpina: “Skatos un visu laiku saku galvenajam varonim – aiztaisi muti, citādi zvirbulis ieskries! Manā bērnībā tā teica, ja par daudz turēja muti vaļā.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.