Visu, izņemot matu pārstādīšanu 18

Kopš salona atvēršanas ir pagājusi vien pusotra nedēļa, taču pie pašreizējā nelielā darbinieku skaita – četriem – ir sasniegta teju 90% salona noslodze, apkalpojot 5 – 10 cilvēkus dienā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 skaitļiem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Lasīt citas ziņas

Kas ir pirmie apmeklētāj? Kristaps stāsta, ka šobrīd nevar vērot kādu īpašu tendenci, nāk ļoti dažādi gan pēc vecuma, gan tautības, gan dzīvesvietas. “Atbraucot pēc desmit gadiem, sajust to pašu eiropeisko multikultūras aromātu šeit bija dīvaini, bet tas ir fakts, ka starp jaunā salona klientiem man jau ir bijuši turki, kazaki, krievi, baltkrievi un ukraiņi,” atzīst Kristaps. Jauno salonu novērtēt nāk arī mārupieši.

Komandas komplektēšana vēl notiek, to atļauj gan krēslu skaits salonā pie spoguļa, gan telpu skaits, tāpēc jau tuvākajā laikā paredzams, ka kopējais darbinieku skaits sasniegs 10 cilvēkus, spējot dienā apkalpot apmēram 20 cilvēkus. Šobrīd salonā pieejami friziera pakalpojumi, make-up un sejas kosmētiskās procedūras, drīzumā komandai pievienosies arī manikīre, tādēļ piedāvāto pakalpojumu dažādība pieaugs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai gan Alise Īrijā apguvusi matu transplantēšanas tehniku, Kristaps skeptiski raugās uz iespēju, ka to varētu veikt arī “House of Hair” salonā, jo tas prasa ieguldīt lielas investīcijas. Stingru “nē” viņš šādai iespējai tomēr nesaka. “Alises izglītība matu transplantēšanas jomā ļoti palīdz mūsu biznesa jomā, jo ar viņas zināšanām mēs labāk izprotam matus, to īpatnības, tendences augt vai neaugt, kas savukārt ļauj labāk palīdzēt mūsu klientiem,” atzīst Kristaps.

Baltijas valstu iedzīvotāju matu kopšanas paradumi un gaume ļoti atšķiras no tā, kas piedzīvots Īrijā. “Pie mums šeit, Latvijā, vairāk staigā ar dabiskiem matiem, meitenes ar gariem matiem zirgastē, kas ir pretstats tam, kas ir populārs Īrijā,” secina Kristaps. “Īrijā populāri ir visi ģeometriskie, īsie un vidēji garie griezumi, kas ir katru mēnesi jāatjauno, tostarp ne tikai jauniešu, bet arī pensionāru vidū,” secina Kristaps. “Lielbritānijā kopumā ļoti cieņā ir viss mākslīgais – mākslīgie mati, mākslīgais iedegums, meitenēm make-up, kas izskatās kā maska, piespraužami mati ar klipšiem. Īrijā mums pat bija noliktava parūkām, kur tās tiek jau iepriekš saveidotas un gaida savu īpašnieci, un tiek mazgātas pēc tam, kad klients tās pēc ballēšanās atdevis atpakaļ salonā,” viņš piebilst.

Ne konkurēt, bet sadarboties

“House of Hair” nav vienīgais salons Mārupes pusē. Vietējo iecienītas ir arī frizētavas “Aneira” un “Beauty Station”, kas kā savu priekšrocību var uzskatīt cenu, kas ir par 30 līdz 40% zemāka.

Alise uzskata, ka Latvijā ir daudz labu frizieru, taču nedomā, ka savā starpā pastāv izteikta konkurence, jo katrs speciālists ir labs savā jomā, katram meistaram izveidojas atšķirīgs klientu loks. “Tas, ko no Īrijas esam paņēmuši, ir pārliecība, ka ne vienmēr ir jākonkurē savā starpā, var arī apvienoties un daudz viens no otra mācīties,” viņa piebilst.

Alise un Kristaps domā par Latvijas komandas veidošanu dalībai OMC rīkotajos Eiropas un pasaules čempionātos. Pēdējos desmit gados Latvija konkursos nav piedalījusies. Sagatavoties nav viegli, jo iespaidīgie matu sakārtojumi tiek iepriekš izdomāti, apgūti un noslīpēti līdz pilnībai gada garumā, tādēļ komandai ir jābūt saliedētai un profesionālai.

Savukārt mums, Latvijas iedzīvotājiem, nu ir iespēja tikt pie pasaules līmeņa matu meistara radīta matu sakārtojuma, kas gāž no kājām nevis tiešā, bet pārnestā nozīmē, ļaujoties košajam rudenim un allaž mainīties alkstošajai iekšējai balsij.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.