Ukraiņu karavīrs
Ukraiņu karavīrs
Foto. Scanpix/Dimitar DILKOFF / AFP

Katastrofāli trūkst karavīru, kas tam pie vainas? 105

Runājot par artilērijas munīciju, situācija būs saspringta vismaz līdz rudenim, bet Gadijs joprojām saglabā optimismu par munīcijas piegādēm, vismaz artilērijai. Šobrīd Ukrainas armijai ir jāizšauj aptuveni 2000 līdz 3000 patronu dienā, lai saglabātu aizsardzības stratēģiju.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
RAKSTA REDAKTORS
Linda Tunte: 15.maijam ir jābūt brīvdienai – tā ir daudz svarīgāka diena par daudzām citām 46
Lasīt citas ziņas
Ukrainai pašlaik vēl ir pietiekami daudz artilērijas munīcijas, lai gan šķiet, ka šaušanas ātrums nepārtraukti samazinās.

Bet, ja arī ASV palīdzības pakete tiks apstiprināta, var paiet pat nedēļas, līdz šī papildu munīcija nonāks Ukrainas frontē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Galvenā problēma ir personāla trūkums, tā tagesschau.de stāsta Gadijs: “Tā ir visgrūtākā problēma, un to nevar atrisināt uzreiz. Paies mēneši pirms jaunu karaspēku varēs nosūtīt uz fronti, un, visticamāk, tas nebūs gatavs stāties ierindā pirms vasaras beigām.

Jaunajiem karavīriem jābūt atbilstoši apmācītiem, jo ​​vāji apmācītu karavīru izmantošana palielina lielu zaudējumu risku un samazina motivāciju un kaujas efektivitāti – to liecināja arī pērnais pretuzbrukums.

Tas, ka šī personāla problēma pastāv, kļuva acīmredzams pagājušā gada rudenī, un Ukraina uz to varēja reaģēt agrāk. Taču mēs Rietumos dalām atbildību par šo personāla situāciju, jo Ukraina nevarēja skaidri aprēķināt, cik daudz munīcijas tā saņems. Ja varat plānot uz priekšu, tā ir papildu motivācija veikt mobilizāciju.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.