Foto: Viktorija Kožemjakina

Pufīgs kā oliņa: kā pagatavot pavasarīgu Lieldienu kokteili ar džinu un olas baltumu 0

Siltie saules stari, pirmie ziedi un asni tā vien vedina baudīt ko vieglu un pavasarīgu, tādēļ zemo cenu dzērienu un vīnu veikals AlkOutlet piedāvā recepti elegantam un pavasarīgam kokteilim ar džinu, gaisīgām olbaltuma putām un maigām kumelīšu un medus notīm! Tieši tas, kas vajadzīgs Lieldienām un saulainam pavasarim!

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Septiņi seni vārdi, kurus nevajadzētu dot meitenēm 24
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns
Lasīt citas ziņas
Foto: Viktorija Kožemjakina

Sastāvdaļas:

Medus un kumelīšu sīrupam:
100 ml stipras kumelīšu tējas
100 ml medus

CITI ŠOBRĪD LASA

Kokteilim:
70 ml džina
sula no 1 citrona
200 ml atdzesētas kumelīšu tējas
1 olas baltums
ledus pasniegšanai

Pagatavošana:

1. Pagatavo medus un kumelīšu sīrupu – katliņā sajauc medu un stipru kumelīšu tēju, uzvāra un turpina karsēt aptuveni 3 minūtes līdz trešdaļa šķidruma iztvaiko. Gatavo sīrupu atdzesē.

2. Šeikerī vai blendera krūzē sajauc citrona sulu, sagatavoto sīrupu, džinu un atdzesētu kumelīšu tēju. Pievieno olas baltumu un sablendē vai intensīvi sakrata šeikerī, kamēr parādās baltas putas (~30 sek).

3. Piepilda glāzes ar ledu, virsū lej kokteili un bauda!

Receptes autore Jevgēnija Jansone.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.