Personiskā arhīva foto

Tev blakus jau 46 gadus ir Silvija. Kāda ir jūsu ilgās laulības formula? 7


Redzi, esmu Strēlnieks pēc horoskopa – praktisks, visumā pozitīvs cilvēks, Silvija – Skorpions – vai nu mīl, vai nīst, pa vidu nekā. Tad nu esmu sapratis, ka viņa mani tomēr mīl! Nopietni runājot, ikvienas laulības pamatā ir saskaņa. Mēs lieki nejaucamies viens otra dzīvē, taču raugām otram palīdzēt, lai tad abi kopā baudītu atpūtu. Mūsu laulība ir kā labi ieeļļota mašīna, mēs nekad nedarām to, kas, skaidri zināms, otru kaitina. Un jāatceras, ka ar vārdiem var ļoti ievainot.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža 47
Kokteilis
VIDEO. Eirovīzijas uzvarētājs Nemo pāris minūtes pēc triumfa saplēš savu stikla mikrofonu 2
TV24
STOPkadri: Slavenākā Covid-19 vakcīna ir Ilmāra Rimšēviča kabatā
Lasīt citas ziņas

Silvija Dzene: Īstenībā jau kašķiem nekad nav bijis laika. Es savulaik izmācījos par sekretāri, bet, tā kā necietu rakstāmmašīnu, pārmācījos par grāmatvedi. Taču, kopš esmu laulībā ar Ilmāru, esmu bijusi pilna laika namamāte – audzināju bērnus, rūpējos par māju.

Ilmārs Dzenis: Arvien atceros, kā radās tā gudrā doma pārcelties uz Floridu. 1958. gadā, tūlīt pēc Ziemsvētkiem, abi ar draugu Elmāru Upīti, nule pabeiguši Ilinoisas universitāti, viņa vecajā olds­mobilī pēc vairāku dienu pārbrauciena pa lauku ceļiem ieradāmies Mai­ami, pēc tam Keivestā, kur arī radās doma – te jāpaliek! 1962. gadā nopirku sešu dzīvokļu māju (“Laikā” sludinājumus lika tāda Anna Tīrums – latviete, nekustamo īpašumu aģente Amerikā), un tas bija mans pirmais ieguldījums. Izīrēju, pats sev paturot vienu istabiņu ar mazu virtuvīti. Atlidojām te trīs četras reizes gadā – “pasildīties”, bet 1970. gadā ieradāmies uz palikšanu un pēc gada ielikām pamatus paši savai mājai. Nu gan arī tā pārdota, un jau desmit gadus dzīvojam šai jaukajā vietā, no kuras gan uz veikalu, gan veselības klubu var aizstaigāt kājām. Amerikā tas nemaz nav tik parasti.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.