Receptes

Foto: Pexels

20. gs. sākuma piparkūkas 0

Iesaka Signe Meirāne un Edgars Sanders

Sastāvdaļas

  • 400 g tumšā cukura sīrupa;
  • 200 g gaiši brūnā cukura (vai baltā);
  • 170 g sviesta, izkausēta;
  • 2 vidēja lieluma olas, sakultas ar dakšiņu;
  • 1 g sodas;
  • 600–700 g kviešu miltu;
  • šķipsniņa sāls

Garšvielas:

  • 1 tējk. kanēļa;
  • 10 krustnagliņas;
  • 1/4 tējk. kardamona;
  • 1 tējk. ingvera pulvera;
  • 1/4 tējk. svaigi rīvēta muskatrieksta;
  • 10 smaržīgie pipari;
  • 5 melnie pipari

Pagatavošana

  1. Liec visas garšvielas kafijas dzirnaviņās vai blenderī un samal vienmērīgā pulverī.
  2. Gatavo mīklu. Uzvāri katlā sīrupu, cukuru un sviestu, lai sāk burbuļot. Noņem katlu no liesmas. Sajauc pusi miltu ar garšvielām un sāli un iemaisi sīrupā, lai veidojas vienmērīga mīkla un atlec no katla malām.
  3. Otru daļu miltu samaisi ar sodu. Pievieno mīklai kopā ar olām un samaisi. Kad kļūst grūti maisīt, liec uz galda un samīci mīklu, lai ir gluda un spīdīga. Var gadīties, ka jāpievieno vairāk miltu (tas atkarīgs no miltiem). Ja tā notiek, liec klāt miltus pa daļām, katru reizi iemīcot, bet ar maksimāli mazāku mīcīšanu. Jo vairāk mīcām, jo cietākas piparkūkas. Mīklai jābūt spīdīgai, vijīgai, bet ne ķepīgai.
  4. Ietin un ieliec uz dažām stundām ledusskapī, un tā būs gatava cepšanai.
SAISTĪTĀS RECEPTES