Receptes / Saldie ēdieni

Foto: Ieva Andersone/grāmata “Ēd laimīgs”

Vecāsmātes Hertas recepte – citrona kēkss 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 330 g kviešu miltu
  • 330 g cukura
  • 250 g mīksta sviesta vai margarīna
  • 5 olas
  • 90 g skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera
  • 1 liela citrona sula un rīvēta miziņa

    Pagatavošana

    1. Cukuru, sviestu un olu dzeltenumus saputo ar mikseri. Pievieno rīvētu citrona miziņu un sulu. Pieliek skābo krējumu un saputo. Iesijā miltus ar cepamo pulveri.
    2. Atsevišķā traukā saputo olu baltumus un iecilā mīklā.
    3. Mīklu lej kēksa formā (Ø 22 cm ) un cep 180 grādos 60 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
    4. Kad kēkss atdzisis, izņem no formas un apber ar pūdercukuru.
      SAISTĪTĀS RECEPTES