Receptes / Saldie ēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK
Nektarīni ar vīnu 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 4 nektarīni
- 170 g cukura
- 100 ml ūdens
- 200 ml sarkanvīna
- puscitrona sula
- 1 kanēļa standziņa
- vaniļas saldējums
Pagatavošana
- Nektarīnus aplej ar verdošu ūdeni. Pēc tam novelk miziņu, pārdala uz pusēm un izņem kauliņu.
- Vīnam pievieno cukuru, ūdeni, citrona sulu un kanēli. Vāra aptuveni 10 minūtes. Tad maisījumam pievieno nektarīnus un turpina vārīt uz lēnas uguns 5 minūtes. Atdzesē, nektarīnus neizņemot no šķidruma.
- Pasniedz ar vaniļas saldējumu vai putukrējumu. Vīna maisījumu pasniedz kā mērci.
Nektarīnus var aizstāt ar persikiem, āboliem vai bumbieriem.