Receptes / Pamatēdieni

Foto: Pixabay

Asā vista ar ķirbi 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 4 vistu stilbiņi
  • 500 g ķirbja
  • 1 sīpols
  • 3 ēdamkarotes eļļas
  • sāls, malti melnie pipari
  • 200 ml vistas buljona
  • 40 g olīvu (bez kauliņiem)
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 1 ēdamkarote pētersīļu zaļumu
  • šķipsniņa čili pulvera

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C. Vistas stilbiņus nomazgā, nosusina. Ķirbi sagriež kubiņos, sīpolus sīki sagriež.
  2. Dziļākā pannā vai cepamtraukā ielej olīveļļu, ieliek vistu stilbiņus, sīpolus un ķirbja gabaliņus, uzkaisa sāli un piparus, pārlej buljonu (vai ūdeni) un liek cepeškrāsnī uz 25 minūtēm. Laiku pa laikam uzlej šķidrumu un stilbiņus apgriež.
  3. Medu sajauc ar citrona sulu, čili pipariem un pētersīļiem.
  4. No sautējuma izņem vistu stilbiņus. Tiem uzlej mērci, uzber olīvas un liek cepeškrāsnī vēl uz kādām 15 minūtēm.
SAISTĪTĀS RECEPTES