Receptes

Foto: Shutterstock

Tradicionālais meksikāņu sautējums “Chili con carne” ar malto gaļu, pupiņām un tomātiem 0

“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Pupiņas ir brīnišķīgs ēdiens – gan veselīgs, gan sātīgs, turklāt ļoti piestāv ziemai! Vai esi kādreiz izmēģinājis tradicionālo meksikāņu sautējumu ar maltu gaļu un pupiņām? Sniegotā diena mīnusos ir ļoti piemērota, lai pagatavotu šo ēdienu!

Sastāvdaļas

  • Malta liellopu gaļa – 500 g
  • Konservētas vai vārītas sarkanās pupiņas – 400 g
  • Konservēti tomāti gabaliņos – 800 g
  • Konservēta kukurūza – 200 g
  • Lieli sīpoli – 2 gab.
  • Ķiploki – 2 daiviņas
  • Buljons – 300 ml
  • Eļļa cepšanai
  • Ķimenes – 1 tējkarote
  • Čili – pēc garšas
  • Sāls un pipari – pēc garšas

Pagatavošana

  1. Dziļā katlā apcep gabaliņos sagrieztus sīpolus un ķiplokus. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno malto gaļu, visu apcep 10 minūtes.
  2. Pieliek tomātus, pupiņas, kukurūzu, garšvielas, pielej buljonu. Katlam uzliek vāku un visu sautē uz lēnas uguns aptuveni pusstundu.
  3. Ja katls un tā vāks ļauj, sautējumu uz šo laiku var iešaut cepeškrāsnī. Kad ēdiens nāk gatavs, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  4. Pasniedz ar vārītiem rīsiem, var pildīt uzsildītās tortiljās (maizes paveids no kukurūzas vai kviešu miltiem) vai ēst tāpat ar kukurūzas čipsiem un skābo krējumu.
SAISTĪTĀS RECEPTES