Receptes / Pamatēdieni
            Foto: SHUTTERSTOCK
    Spageti ar pesto un karamelizētiem tomātiem 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 400 g spageti
 - 200 g ķirštomātu
 - 150 g cietā siera
 - 70 g bazilika pesto
 - 1 ēdamkarote cukura
 - 1 ēdamkarote sāls
 
Pagatavošana
- Katliņā ielej ūdeni, ieber ēdamkaroti sāls un uzvāra. Tad liek spageti un vāra tik ilgi, kā norādīts uz iepakojuma.
 - Kamēr vārās spageti, pannā uzkarsē eļļu, liek uz pusēm pārgrieztus ķirštomātiņus, pārber cukuru, šķipsniņu sāls un, ik pa brīdim apmaisot, ļauj tomātiņiem karamelizēties. Tie ir gatavi, kad viegli nolobās miziņa.
 - Izvārītos spageti nokāš, pievieno bazilika pesto, karamelizētos ķirštomātiņus, sarīvētu sieru un samaisa. Pasniedzot katrai porcijai vēl pārkaisa sarīvētu sieru un dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.