Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Spageti ar pesto un karamelizētiem tomātiem 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 400 g spageti
  • 200 g ķirštomātu
  • 150 g cietā siera
  • 70 g bazilika pesto
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 ēdamkarote sāls

Pagatavošana

  1. Katliņā ielej ūdeni, ieber ēdamkaroti sāls un uzvāra. Tad liek spageti un vāra tik ilgi, kā norādīts uz iepakojuma.
  2. Kamēr vārās spageti, pannā uzkarsē eļļu, liek uz pusēm pārgrieztus ķirštomātiņus, pārber cukuru, šķipsniņu sāls un, ik pa brīdim apmaisot, ļauj tomātiņiem karamelizēties. Tie ir gatavi, kad viegli nolobās miziņa.
  3. Izvārītos spageti nokāš, pievieno bazilika pesto, karamelizētos ķirštomātiņus, sarīvētu sieru un samaisa. Pasniedzot katrai porcijai vēl pārkaisa sarīvētu sieru un dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.
SAISTĪTĀS RECEPTES