Receptes

Cepti ķiploki 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 6 lieli ķiploki
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • timiāna un rozmarīna zariņi
  • malti melnie pipari
  • sāls

Pagatavošana

  1. Ķiplokiem noņem miziņas, līdz paliek viena. Ķiplokiem nogriež augšu (1/3). Liek uz ieeļļotas folijas veidnē.
  2. Pārkaisa ar sagrieztiem zaļumiem, apslaka ar olīveļļu vai uzliek sviesta piciņas. Var ķiplokiem uzlikt arī pesto, majonēzi vai uzspiest citronu sulu. Uzloka folijas malas.
  3. Cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni 30 minūtes. Tad noloka foliju un pacep vēl kādas 10 minūtes. Ceptie ķiploki lieliski garšos kā smēriņš uz maizes, bet tikpat labi derēs kā piedeva grilētai zivij vai gaļai.
SAISTĪTĀS RECEPTES