Receptes

Foto: Ilze Kuzmina

Enerģija visai dienai: Pašgatavoti auzu pārslu – žāvētu augļu batoniņi 0

Ilze Kuzmina, “Skola & Ģimene”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

Lai pagatavotu aptuveni 10 batoniņus, nepieciešams:

  • 200 g sviesta
  • 50 g medus
  • 200 g cukura (labāk brūnais, bet der arī baltais)
  • 300 g pilngraudu auzu pārslu
  • 200 g žāvētu augļu vai sukāžu (šoreiz izmantoju žāvētas plūmes, dateles un cidoniju šķēlītes no cidoniju sīrupa)
  • 100 g riekstu (šoreiz izmantoju valriekstus)
  • 1 ēdamkarote smalki sarīvētas citrona miziņas
  • 30 g kviešu kliju
  • 200 g tumšās šokolādes
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Sīkos gabaliņos sagriež žāvētos augļus un riekstus, sajauc ar auzu pārslām, pieber rīvētu citrona miziņu.
  2. Katliņā izkausē sviestu, pieliek cukuru un maisot karsē, līdz cukurs izkusis, tad pievieno medu, pieber sāli.
  3. Sviesta, cukura, medus masu pārlej pār auzu pārslu, augļu un riekstu maisījumu. Visu rūpīgi samaisa.
  4. Ņem cepešpannu, kurā ieliek un izlīdzina auzu pārslu masu. Pannu liek sakarsētā cepeškrāsnī un aptuveni 180 grādos cepina aptuveni pusstundu.
  5. Tikmēr rupjās skaidās sarīvē tumšo šokolādi. Kad topošie batoniņi apbrūnējuši, tos pārkaisa ar rīvēto šokolādi un uz brīdi ieliek cepeškrāsnī, lai šokolāde izkūst.
  6. Kad panna atkal izņemta no cepeškrāsns, pa virsu var uzbērt krāsaino cukuru, kapātus žāvētus augļus vai kokosa skaidiņas.
  7. Atdzisušus sagriež un noslēpj. Citādi apēdīsies turpat mājās un nebūs ko paņemt līdzi uz darbu vai skolu!
SAISTĪTĀS RECEPTES