Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Cepeškrāsnī gatavota medus vista ar āboliem un piedevām 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Varbūt tu jau lūkojies pēc ēdiena receptes Vecgada vakaram? Ja pagatavosi šo – pārsteigsi ne vien viesus un savu ģimeni, bet arī pats sevi. Visu dari pēc receptes un tev izdosies brīnišķīgs svētku ēdiens, ar ko palutināt pārējos!

Sastāvdaļas

  • Vista
  • Skābs antonovkas ābols – 1 liels gab.
  • Sīpols – 1 liels gab.
  • Sviests – 60 g
  • Medus – 5 ēdamkarotes
  • Krievu sinepes – 2 ēdamkarotes
  • Melnie pipari, sāls
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Vistu nomazgā, nosusina. Samaisa sāli un maltus melnos piparus un ar šo maisījumu ierīvē vistu no ārpuses un iekšpuses.
  2. Sajauc medu, sinepes un sviestu. Ar šo maisījumu ieziež vistu no iekšienes. Kādas trīs ēdamkarotes maisījuma atstāj.
  3. Ābolu sagriež lielās daivās, sīpolu biezās ripās. Vistu pilda ar āboliem un sīpoliem. Lai pildījums turētos vistā, cepeti aizsprauž ar koka irbulīšiem vai aizšuj.
  4. No ārpuses vistu apsmērē ar medus–sinepju–sviesta maisījumu. Vistu liek cepešpannā karstā eļļā un cep cepeškrāsnī 180 °C stundu.
  5. Kad vista cepusies pusstundu, tai blakus liek cepties dārzeņus: daivās sagrieztus kartupeļus, burkānus, ķiplokus. Dārzeņus pirms tam bļodā samaisa ar eļļu un šķipsnu sasmalcināta rozmarīna.
SAISTĪTĀS RECEPTES