Receptes / Pamatēdieni
            Foto: SHUTTERSTOCK
    Ķirbja un maltās gaļas sacepums 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 600 g ķirbja
 - 600 g kartupeļu
 - 2 sīpoli
 - 400 g maltās gaļas
 - 200 ml Ķīnas saldskābās mērces
 - 3 ēdamkarotes sviesta
 - 100 ml piena
 - 1 ēdamkarote miltu
 - rīvēts muskatrieksts
 - timiāns
 - sāls, pipari
 - eļļa
 
Pagatavošana
- Ķirbi un kartupeļus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un nelielā sālsūdens daudzumā vāra mīkstus. Tad nokāš, pielej uzkarsētu pienu un sastampā. Pieber sāli, piparus un rīvētu muskatriekstu.
 - Sakarsētā pannā taukvielās apcep malto gaļu, pievieno sasmalcinātu sīpolu, apcep, pieber timiānu, piparus un sāli. Pārlej Ķīnas saldskābo mērci, pusglāzi ūdens un sautē dažas minūtes.
 - Pēc tam gaļas mērci pārliek veidnē, virsū klāj ķirbju un kartupeļu biezeni, pārliek ar sviesta piciņām un ievieto cepeškrāsnī. Cep 200 °C aptuveni 30 minūtes.