Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Ķirbja un maltās gaļas sacepums 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 600 g ķirbja
  • 600 g kartupeļu
  • 2 sīpoli
  • 400 g maltās gaļas
  • 200 ml Ķīnas saldskābās mērces
  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 100 ml piena
  • 1 ēdamkarote miltu
  • rīvēts muskatrieksts
  • timiāns
  • sāls, pipari
  • eļļa

Pagatavošana

  1. Ķirbi un kartupeļus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un nelielā sālsūdens daudzumā vāra mīkstus. Tad nokāš, pielej uzkarsētu pienu un sastampā. Pieber sāli, piparus un rīvētu muskatriekstu.
  2. Sakarsētā pannā taukvielās apcep malto gaļu, pievieno sasmalcinātu sīpolu, apcep, pieber timiānu, piparus un sāli. Pārlej Ķīnas saldskābo mērci, pusglāzi ūdens un sautē dažas minūtes.
  3. Pēc tam gaļas mērci pārliek veidnē, virsū klāj ķirbju un kartupeļu biezeni, pārliek ar sviesta piciņām un ievieto cepeškrāsnī. Cep 200 °C aptuveni 30 minūtes.
SAISTĪTĀS RECEPTES