Receptes / Pamatēdieni
            Foto: SHUTTERSTOCK
    Griķu kotletes ar mocarellas sieru 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 200 g griķu
 - 2 olas
 - 1 sīpols
 - 50 g mocarellas siera
 - 50 g saulē kaltētu tomātu
 - garšvielas, sāls, pipari
 
Pagatavošana
- Griķus izvāra un samaļ (vai sasmalcina ar blenderi). Sīpolu un saulē kaltētos tomātus sīki sagriež, apcep un pievieno griķiem. Pieliek sakultas olas, pieber sāli, piparus, garšvielas.
 - No masas veido kotletītes, iekšā iespiež gabaliņu mocarellas siera. Pannā uzkarsē eļļu. Cep kotletes no abām pusēm, līdz tās skaisti brūnas.
 - Pasniedz, bagātīgi pārkaisot zaļumus. Var ēst ar tomātu mērci, adžiku, kas sajaukta ar skābo krējumu.