Receptes / Pamatēdieni

Foto: Shutterstock

Krāsnī cepti dārzeņi ar fetas sieru 0

Arta Ciša, “Mājas Viesis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 3 cepti burkāni
  • 100 g cietā siera
  • 2 olas
  • 1 sīpols
  • 50 ml buljona
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes kviešu miltu
  • Šķipsna maltu Kajennas piparu
  • Šķipsna maltu melno piparu
  • Pustējkarote sāls
  • Zaļumi pēc izvēles.

    Pagatavošana

    1. Cepamajā plātē liek gabaliņos sagrieztus dārzeņus, pārsmidzina olīveļļu un apbārsta ar garšvielām (baziliku, garšvielu maisījumu salātiem). Pievieno rozmarīna kātiņus un visu samaisa.
    2. Pa vidu liek fetas sieru + 2 ķiploka daiviņas, sagrieztas šķēlītēs, cep ap 180 ºC 35–40 minūtes.
    3. Sagatavo piedevas: novāra turku zirņu makaronus, garšvielās apcep vistas filejas gabaliņus. Ņem plāti ārā no krāsns, izņem rozmarīnu un samaisa dārzeņus.
      SAISTĪTĀS RECEPTES