Receptes / Uzkodas

Foto: Shutterstock

Sāļā uzkoda ar Parmezāna sieru un lociņiem 0

Šādu sāļo uzkodu ar lociņiem un sieru var baudīt gan brokastīs, gan vakariņās, gan izmantot kā brīnišķīgu ēdienu tajās reizēs, kad ciemos atnākuši draugi. Šī uzkoda ir garda gan tikko cepta, gan arī atdzisusi. Labu apetīti!

Sastāvdaļas

  • Milti – 2 glāzes
  • Cepamais pulveris – 2 tējkarotes
  • Soda – pustējkarote
  • Jūras sāls – 3-4 tējkarotes
  • Melnie pipari (malti) – pustējkarote
  • Parmezāna siers – 250 grami
  • Sviests – 6 ēdamkarotes
  • Zaļie lociņi – 2 buntītes
  • Kefīrs – 3-4 glāzes

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.
  2. Lielā traukā ieber miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli un piparus.
  3. Pievieno pusi no sarīvētā Parmezāna siera un sviestu, kas sagriezts kubiciņos, un ar rokām visu kārtīgi sajauc.
  4. Pēc tam masai pievieno smalki sagrieztus lociņus un otru pusi Parmezāna siera.
  5. Pēc tam pakāpeniski lej klāt kefīru, līdz mīkla kļūst viendabīga.
  6. Vēlreiz kārtīgi sajauc, samīca un no mīklas formē apaļu bumbu.
  7. Uz virsmas uzber miltus, lai mīkla nepieliptu un no bumbas izrullē vienmērīgi mīklu kvadrāta formā aptuveni centimetra biezumā.
  8. Tad to sadala mazākos kvadrātiņos – tādos, cik lielas vēlaties šīs uzkodas.
  9. Uz cepešpannas uzklāj cepamo papīru, liek virsū kvadrātiņus, taču ne pārāk cieši!
  10. Cep aptuveni 15 minūtes 220 grādos.
SAISTĪTĀS RECEPTES