Receptes / Saldie ēdieni

Foto: Shutterstock

Kā pie omītes! Cepumi ar ievārījumu 0

Aiva Kalve, Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 3,5 glāzes miltu
  • 200 g sviesta
  • 1 glāze skābā krējuma
  • 200 g brūkleņu ievārījuma
  • sāls, cukurs
  • magoņu sēkliņas

    Pagatavošana

    1. No miltiem, sviesta, krējuma un sāls pagatavo mīklu, rūpīgi sajaucot visas sastāvdaļas. Saveļ bumbā un noliek uz stundu ledusskapī.
    2. Ar mīklas rulli to izveltnē un sagriež kvadrātos. Uz katra liek aptuveni pustējkaroti ievārījuma. Pretējos kvadrāta stūrus saspiež kopā. Liek uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru. Cepumiem uzkaisa cukura un magoņu sēkliņu maisījumu.
    3. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 10–15 minūtes.
      SAISTĪTĀS RECEPTES