Receptes / Saldie ēdieni

Foto: Pexels

Medainās piparkūkas 0

Iesaka Signe Meirāne un Edgars Sanders

Sastāvdaļas

  • 300 g sīrupa
  • 300 g medus
  • 350 g gaiši brūnā cukura (vai baltā)
  • 220 g sviesta, izkausēta
  • 3 vidēja lieluma olas, sakultas ar dakšiņu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 kg kviešu miltu
  • šķipsniņa sāls

Garšvielas:

  • 1 tējk. kanēļa
  • 10 krustnagliņas
  • 1/4 tējk. kardamona
  • 1 tējk. ingvera pulvera
  • 1/4 tējk. svaigi rīvēta muskatrieksta
  • 10 smaržīgie pipari
  • 5 melnie pipari

Pagatavošana

  1. Liec visas garšvielas kafijas dzirnaviņās vai blenderī un samal vienmērīgā pulverī.
  2. Gatavo mīklu. Uzvāri katlā sīrupu kopā ar medu un 150 g cukura, lai sāk burbuļot. Noņem katlu no liesmas un atdzesē remdenu.
  3. Sajauc 900 g miltu ar garšvielām, sāli un cepamo pulveri. Olas saputo ar mikseri ar atlikušo cukuru, lai veidojas gaisīga masa.
  4. Sīrupam pievieno miltus, olas un sviestu, visu mīcot, lai veidojas vienmērīga un spīdīga, bet ne ķepīga mīkla. Kādā brīdī būs jāpievieno vēl atlikušie 100 g (un dažreiz pat vairāk) miltu.
  5. Ietin un ieliec uz dažām stundām ledusskapī un pēc tam cep. Var cept arī pēc vairākām dienām vai pat nedēļām, tikai mīkla 2 stundas pirms tam jāizņem no ledusskapja.
SAISTĪTĀS RECEPTES