Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Cepts saldējums apelsīnu sulas mērcē 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • plombīra saldējums
  • kukurūzas pārslas Corn Flake
  • apelsīnu sula
  • kartupeļu ciete
  • kviešu milti
  • ola
  • olīveļļa
  • ingvers
  • cukurs
  • sāls

Pagatavošana

  1. Saldējuma bumbas apviļā vairākos pārtikas produktos: vispirms miltos, tad sakultā olā, pēc tam sasmalcinātās Corn Flake pārslās, vēlreiz olā un Corn Flake.
  2. Katru saldējuma bumbu pusminūti apcep uzkarsētā olīveļļā un novieto uz salvetes, lai notek taukvielas.
  3. Lai pagatavotu mērci, uz pannas uzkarsētā olīveļļā apcep sasmalcinātu ingveru un čili pulveri. Pievieno apelsīnu sulu, sāli un cukuru. Iebiezina ar kartupeļu cieti.
SAISTĪTĀS RECEPTES