Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Dārzeņu sacepums ar vistu stilbiņiem 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 4 vistu stilbiņi
  • 4 lieli kartupeļi
  • 100 g pākšu pupiņu
  • 2 tomāti
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 maza selerijas saknīte
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 150 ml saldā krējuma
  • 50 g siera
  • sāls, pipari
  • timiāns

Pagatavošana

  1. Kartupeļus ar visu mizu vāra 20 minūtes sālsūdenī. Burkānus, pupiņas, seleriju arī vāra sālsūdenī 15 minūtes.
  2. Vistu stilbiņus apsāla, pārkaisa ar pipariem un eļļā uz pannas apcep.
  3. Kartupeļus nomizo un sagriež šķēlēs. Sīpolu un ķiploka daiviņas sīki sagriež un apcep. Apcep arī tomātu daiviņas.
  4. Visus dārzeņus kopā ar vistu stilbiņiem kārto cepamajā veidnē. Sieru sagriež gabaliņos, sajauc ar saldo krējumu, timiānu, sāli, pipariem un pārlej sacepumam. Cep cepeškrāsnī 200 °C 20–30 minūtes.
SAISTĪTĀS RECEPTES