Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Vārīti sparģeļi ar mērci 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 1 kg sparģeļu

Mērcei:

  • 175 ml augu eļļas
  • 3 ēdamkarotes baltvīna etiķa
  • 1 tējkarote sinepju
  • 2 šalotes sīpoli
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Sparģeļus sasien saišķīšos, liek verdošā ūdenī un vāra 5–7 minūtes. Kad izvārījušies mīksti, noņem saites. Jaunus sparģeļus nevajag mizot, bet nobriedušiem, stingriem dzinumiem jānovelk miziņa un jānolauž stublāja koksnainā apakšdaļa.
  2. Pagatavo mērci: traukā samaisa etiķi ar sinepēm, sāli un pipariem, pievieno eļļu un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Tad mērcē iejauc sasmalcinātus sīpolus.
  3. Sparģeļus kārto uz šķīvja un pārlej ar mērci.
SAISTĪTĀS RECEPTES