Receptes

Foto: Shutterstock

Mafini no kabačiem – īsts gardums 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 100 g kabača
  • 1 ola
  • 70 g mandeļu miltu
  • 80 g kviešu miltu
  • 2/3 tējkarotes cepamā pulvera
  • Pustējkarote malta ingvera
  • Pustējkarote kanēļa
  • Tējkarote medus
  • Tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 30 g parastā cukura
  • 30 g brūnā cukura
  • 80 g augu eļļas
  • Šokolāde greznošanai

    Pagatavošana

    1. Olu sakuļ ar balto un brūno cukuru, pievieno medu un vaniļas ekstraktu, tad, lēni lejot, iemaisa eļļu. Pievieno skaidiņās sarīvētu kabaci.
    2. Sajauc mandeļu miltus ar kviešu miltiem, kanēli, cepamo pulveri, ingveru un, daudz nemaisot, iejauc šķidrajā masā. Mīklu liek silikona veidnītēs un cep 180 °C aptuveni 20 minūtes, gatavību pārbaudot ar koka irbulīti.
    3. Atdzesētus mafinus grezno ar izkausētu šokolādi un ogām.
      SAISTĪTĀS RECEPTES