Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Kartupeļu biezenis “Gardumiņš”: ar zeltainiem, sviestā apceptiem sīpoliņiem 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Kartupeļu biezeni var pagatavot dažādi – arī ar pikantu un neparastu garšu! Šo biezeni pasniedz kā piedeva mājputnu gaļai vai citiem ēdieniem!

Sastāvdaļas

  • 3 glāzes vārītu kartupeļu masas
  • 500 g sīpolu
  • 100 ml piena
  • 50–75 g sviesta
  • Paprikas pulveris (garšviela)
  • Sāls – pēc garšas

    Pagatavošana

    1. Notīrītus sīpolus sagriež un apcep sviestā, līdz tie ir zeltaini brūni.
    2. Samaļ (var izmantot blenderi) un iemaisa vārīto kartupeļu masā.
    3. Pievieno līdz burbulim uzvārītu pienu, pēc garšas – paprikas garšvielu un sāli.
    4. Biezeni uzputo.
    SAISTĪTĀS RECEPTES