Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Jaunie kartupeļi ar sieru 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 600 g jauno kartupeļu
  • 100 g Ementāles vai Čedaras siera
  • 20 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • neliels saišķītis bazilika
  • svaigi malti melnie pipari
  • sāls

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomazgā un noberž miziņu. Pārgriež šķērsām uz pusēm un apaļajiem galiem nogriež mazus galiņus, lai pusītes varētu stabili novietot uz pannas.
  2. Cepamo pannu iesmērē ar sviestu un liek kartupeļu pusītes ar lielāko griezuma vietu uz leju. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 °C aptuveni 30 minūtes.
  3. Tikmēr smalki sarīvē sieru, sakapā baziliku, pievieno eļļu, spiedē izspiestas ķiploka daiviņas, pieber piparus, sāli un visu samaisa.
  4. Kartupeļus izņem no krāsns un apgriež ar spicākajiem galiem uz leju. Tad uz kartupeļu virsmas uzklāj siera masu un atkal liek cepeškrāsnī uz 10–15 minūtēm.
SAISTĪTĀS RECEPTES