Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Zeltains cālis ar sēnēm baltvīna mērcē 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 2 nelieli cāļi
  • 500 g sēņu (šampinjoni, austersēnes vai arī izmērcētas kaltētās baravikas)
  • 200 ml sausā baltvīna
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • sauja Provansas garšaugu maisījuma
  • šķipsna majorāna
  • jūras sāls
  • svaigi malti melnie pipari

    Pagatavošana

    1. Lielā bļodā samaisa sagrieztās sēnes ar majorānu, Provansas garšaugu maisījumu, sāli, pipariem un augu eļļu.
    2. Cāļus pārgriež uz pusēm, liek bļodā ar sēņu un garšaugu maisījumu un atstāj ievilkties 20–30 minūtes.
    3. No folijas saloka 4 paciņas, katrā liek cāļa pusīti un sēņu maisījumu, ielej 50 ml vīna, aizloka. Locījumam jābūt augšpusē. Kārto cepamtraukā, liek cepeškrāsnī un cep 190 grādos 40 minūtes.
      SAISTĪTĀS RECEPTES