Receptes

Foto: Shutterstock

Makaroni ar tomātiem un papriku 0

Sastāvdaļas

  • Makaroni – 200 grami
  • Paprika – 1 gab.
  • Tomāti – 2 gab.
  • Sīpols – 1 gab.
  • Burkāni – 1 gab.
  • Ķiploks – 2-3 daiviņas
  • Augu eļļa – 2 ēdamkarotes
  • Tomātu pasta – 1 ēdamkarote
  • Nedaudz ūdens (aptuveni pusglāze)
  • Sāls un garšvielas – pēc gaumes
  • Siers – pārkaisīšanai
  • Zaļumi (dilles, pētersīļi, baziliks) – dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Katliņā verdošā ūdenī liek vārīties makaronus un vāra pēc norādītās instrukcijas. Kad makaroni gatavi, tos nokāš.
  2. Notīra papriku un smalki sagriež, burkānu sarīvē. Ķiplokus un sīpolus smalki sakapā. Visu liek cepties uz pannas, cep, kamēr zeltaini brūns. Pannā pievieno izvārītos makaronus.
  3. Glāzē ielej ūdeni (līdz pusei) un pievieno tomātu pastu, visu kārtīgi samaisa, pievieno sāli un citas garšvielas pēc gaumes. Pievieno pannā. Uz lēnas uguns, kārtīgi visu samaisot sautē zem vāka vidēji 5-7 minūtes.
  4. Pirms pasniegšanas katru porciju pārkaisa ar sarīvētu sieru un sakapātiem zaļumiem.
SAISTĪTĀS RECEPTES