Receptes / Pamatēdieni

Foto: Shutterstock

Iecienītā klasika: vistas spārniņi medus – sinepju mērcītē 0

Šī brīnišķīgā, teju vai klasiskā uzkoda nekad neizies no modes un, kad to pagatavosiet vienreiz, atkārtosiet atkal un atkal!

Sastāvdaļas

  • Vistas spārniņi – 0,5 kg
  • Sinepes – 3 tējkarotes
  • Karija garšviela sausā – 1 tējkarote
  • Saldais krējums – 200 ml
  • Medus – 50 grami
  • Sāls – pēc garšas

Pagatavošana

  1. Remdenā ūdenī noskalo vistas spārniņus un noliek uz papīra dvieļa tos nožūt.
  2. Pēc tam uz cepešpannas uzliek cepamo papīru, kārto uz pannas spārniņus un liek cepties. Cepeškrāsnij jābūt uzkarsētai līdz 190 grādiem.
  3. Cep spārniņus aptuveni 20 minūtes.
  4. Pa to laiku gatavo mērci: bļodā kopā samaisa medu, sinepes, kariju un saldo krējumu. Pievieno sāli pēc garšas un visu kārtīgi samaisa.
  5. Izņem no cepeškrāsns pusgatavos spārniņus un katru kārtīgi izmērcē maisījumā, un liek atpakaļ uz pannas.
  6. Atlikušo maisījumu (ja tāds ir palicis) pārlej pāri spārniņiem turpat cepešpannā.
  7. Cep spārniņus vēl aptuveni 10 minūtes līdz tie ir zeltaini brūni!
SAISTĪTĀS RECEPTES