Franču sīpolzupa ir viena no slavenākajām zupām pasaules kulinārijas vēsturē. Vislielāko popularitāti tā ieguva tūkstoš gadu vecajā Parīzes tirgus rajonā “Les Halles”, kur sabrauca un strādāja tirgotāji no visas Francijas. Ātrās ēdināšanas vietu īpašnieki diezgan ātri saprata, ka šis sātīgais un iepriekš sagatavojamais ēdiens ir ideāls strādniekiem vēlos vakaros un pat naktīs, kad viņi vēlējās remdēt izsalkumu ar siltu ēdienu.
Taču patiesībā sīpolzupas vēsture ir meklējama daudz senāk – jau senās Romas laikos. Tolaik sīpoli bija lēti un tiem nebija vajadzīgi kādi īpaši apstākļi audzēšanai, tāpēc tie bija ikdienas virtuves pamatā.
Jūsu Safari tīmekļa pārlūkprogramma ir novecojusi! Iesakām to nekavējoties atjaunot, lai saturu šajā portālā varētu lietot pilnā apmērā. Vai varat izmantot kādu no populārākajām pārlūkprogrammām, piemēram, Google Chrome vai Firefox.