Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Pikantā zupa ar bazilika pesto 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 5–6 lieli, gatavi tomāti
  • 2 paprikas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 5 ēdamkarotes olīveļļas
  • Pustējkarote čili pulvera (vai 1 svaigs)
  • Sāls, malti melnie pipari
  • 2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
  • 0,5 l vistas vai dārzeņu buljona
  • Saišķis svaiga bazilika

    Pagatavošana

    1. Tomātus noblanšē un nomizo, izņem sēklas. Papriku apcep krāsnī vai apsvilina uz atklātas uguns (pat līdz tā kļūst melna), ieliek traukā ar vāku un pēc kāda laika izņem un nomizo. Smalki sagriež.
    2. Katliņā ielej 2 ēdamkarotes eļļas, pievieno sagriezto papriku un smalki sagrieztu čili, sāli un uz lēnas uguns apcep. Pievieno sasmalcinātu ķiploku. Visbeidzot ieber sagrieztos tomātus, pielej sarkanvīna etiķi un sautē maisot aptuveni 10 minūtes, lai tomāti izšķīstu. Pielej buljonu un vāra 15 minūtes. Piparus pievieno pēc garšas.
    3. Miezerī saberž svaigās bazilika lapiņas ar sāli, iemaisa atlikušo olīveļļu un kādu pilienu sarkanvīna etiķa. Šo pesto pievieno zupai.
    4. Ideāli garšo kopā ar apceptu baltmaizi.
      SAISTĪTĀS RECEPTES