Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Aukstā zupa ar avokado un garnelēm 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 1 īss lauku gurķis
  • 2 avokado
  • 100 g garneļu
  • 2 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta
  • 2 ēdamkarotes laima sulas
  • tase ūdens
  • 2 ēdamkarotes sakapātas paprikas
  • 2 ēdamkarotes sakapātu koriandra lapiņu
  • 1 smalki sakapāta ķiploka daiviņa
  • naža gals malta kumīna
  • pipari
  • sāls
  • piciņa sviesta

Pagatavošana

  1. Avokado, gurķi, jogurtu, laima sulu un kuminu sablendē līdz viendabīgai masai. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Liek atdzesēties vismaz stundu.
  2. Neilgi pirms pasniegšanas pannā izkausē sviestu, apcep ķiploku, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno garneles, mirklīti pakarsē un noņem no uguns.
  3. Zupu lej šķīvjos, viducī iesēdina pa garneļu kaudzītei, pārkaisa ar papriku un korian­dra lapiņām.
SAISTĪTĀS RECEPTES