Receptes / Zupas

Foto: SHUTTERSTOCK

Puravu un kartupeļu krēmzupa 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 200 g puravu
  • 500 g kartupeļu
  • sīpols
  • 600 ml buljona (vistas vai dārzeņu)
  • 100 ml saldā krējuma
  • ēdamkarote rīvēta cietā siera
  • sāls, pipari
  • eļļa

Pagatavošana

  1. Katlā ielej eļļu un apcep sagrieztus puravus un sīpolu. Pieber sāli un piparus, mazliet (10 minūtes) pasautē, ik pa laikam apmaisot.
  2. Pielej buljonu, pieliek kubiņos sagrieztus kartupeļus un vāra, līdz kartupeļi mīksti (20 minūtes). Katlu noceļ no uguns, zupu sablendē, pievieno saldo krējumu. Uzvāra līdz pirmajam burbulim.
  3. Kad zupa ielieta šķīvī, pārkaisa smalki rīvētu cieto sieru. Var vēl uzbērt mazliet piparu un sadrupinātus riekstus. Zupai var pievienot arī kaltētu sēņu pulveri vai iemaisīt apceptas šampinjonu šķēlītes.