Receptes / Zupas

Foto: SHUTTERSTOCK

Kefīra zupa ar brinzu 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 1 l kefīra
  • 150 g brinzas
  • 2 cieti vārītas olas
  • 1 neliels gurķis
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 50 g ciedru riekstu
  • 2 tējkarotes citrona sulas
  • 2 tējkarotes olīveļļas
  • cukurs
  • pipari
  • sāls
  • pāris raudenes zariņu

Pagatavošana

  1. Kefīru sajauc ar citrona sulu un eļļu. Pieber sāli, piparus un cukuru pēc garšas.
  2. Gurķi sagriež mazos kubiņos, ķiploka daiviņas sasmalcina un pieliek zupai.
  3. Uz sausas pannas apcep ciedru riekstus, līdz zeltaini. Brinzu sadrupina gabalos. Šķīvjos salietai zupai pievieno brinzu un pārber apceptos riekstus. Olas sagriež ceturtdaļās, liek zupā, pārkaisa ar raudenes lapiņām.