Receptes / Zupas

Foto: Shutterstock

Šefpavāra recepte: ķirbju – kokosriekstu biezzupa ar čili un timiānu 0

Slavenā šefpavāra Donala Skiana brīnišķīgā zupas recepte vai – ko pagatavot no rudens veltēm?

Sastāvdaļas

  • 1 kg ķirbju
  • 1 ēdamkarote kausēta sviesta
  • 2 ēdamkarotes rapšu eļļas
  • Daži svaigi timiāna zariņi
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 2 tējkarotes sarkanā čili pulvera
  • 400g kokosriekstu piena
  • 1/2 litrs dārzeņu buljona
  • Jūras sāls un malti melnie pipari (pēc garšas)

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220°C. Sēklas, kas paliek pāri pēc ķirbja tīrīšanas, nomazgā ar aukstu ūdeni, izmantojot sietu, pēc tam nosusina ar dvieli un apgrauzdē cepeškrāsnī. Izņem no krāsns un noliek malā.
  2.  Pannā uzkarsē eļļu, ieliek tajā sagrieztu ķirbi un timiānu. Apkaisa ar jūras sāli, maltiem melnajiem pipariem un ievieto cepeškrāsnī uz 45 minūtēm, vai līdz ķirbis ir mīksts. To var pārbaudīt, iedurot ar dakšiņu.
  3. Lielā katlā uzkarsē eļļu un apcep sīpolus. Pievieno čili pulveri un cep vēl minūti. Pievieno ceptu ķirbi kopā ar kokosriekstu pienu un dārzeņu buljonu. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra uz lēnas uguns piecas minūtes.
  4. Izmantojot blenderi, saputo zupu, līdz vienmērīgai konsistencei. Ja nepieciešams, var pievienot vairāk buljona vai verdoša ūdens. Pievieno jūras sāli un maltus melnos piparus. Pasniedz, apkaisot ar čili pulveri un grauzdētām ķirbju sēklām.