Receptes / Zupas

Foto: Aija Geida
Kabaču un kūpināta siera zupa 0
Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- svaigs kabacis – 250 g
- burkāni – 2 gab.
- kartupeļi – 4 gab.
- kūpināts siers – 150 g
- tomāti – 4 gab.
- paprika – 1 gab.
- buljons – 2 l
- oranžās lēcas – 120 g
- sinepes – ½ tējkarotes
- sāls – ¾ tējkarotes
- malti melnie pipari – ⅓ tējkarotes
- cukurs – 1 ēdamkarote
- sakapāti zaļumi – 3 ēdamkarotes
Pagatavošana
- Kabaci sagriež kubiciņos. Burkānu nomizo un sagriež ripiņās, tomātus un sieru – kubiciņos, papriku – salmiņos.
- Uzvāra buljonu, pieber burkānus un vāra piecas minūtes. Tad pieliek kartupeļus un lēcas. Uzvāra uz straujas uguns un noņem putas.
- Pavāra pāris minūšu un pievieno papriku, kabačus un tomātus. Vāra vēl trīs minūtes, tad pieber sāli, garšvielas un sakapātus zaļumus. Pasniedz ar svaigi ceptu maizīti.