Receptes / Zupas

Foto: Aija Geida

Kabaču un kūpināta siera zupa 0

Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • svaigs kabacis – 250 g
  • burkāni – 2 gab.
  • kartupeļi – 4 gab.
  • kūpināts siers – 150 g
  • tomāti – 4 gab.
  • paprika – 1 gab.
  • buljons – 2 l
  • oranžās lēcas – 120 g
  • sinepes – ½ tējkarotes
  • sāls – ¾ tējkarotes
  • malti melnie pipari – ⅓ tējkarotes
  • cukurs – 1 ēdamkarote
  • sakapāti zaļumi – 3 ēdamkarotes

Pagatavošana

  1. Kabaci sagriež kubiciņos. Burkānu nomizo un sagriež ripiņās, tomātus un sieru – kubiciņos, papriku – salmiņos.
  2. Uzvāra buljonu, pieber burkānus un vāra piecas minūtes. Tad pieliek kartupeļus un lēcas. Uzvāra uz straujas uguns un noņem putas.
  3. Pavāra pāris minūšu un pievieno papriku, kabačus un tomātus. Vāra vēl trīs minūtes, tad pieber sāli, garšvielas un sakapātus zaļumus. Pasniedz ar svaigi ceptu maizīti.