Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Ar malto gaļu, kuskusu un tomātiem un zaļumiem pildīti kabači 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 2 nelieli kabači
  • 4 tomāti
  • 1 paprika
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 300 g maltas liellopa gaļas
  • 150 g kuskusa
  • 100 g siera
  • 200 ml dārzeņu buljona
  • Daži timiāna zariņi
  • Sauja bazilika lapu
  • Sāls, pipari
  • Olīveļļa

    Pagatavošana

    1. Kabačus gareniski pārgriež uz pusēm, izņem sēklotni.
    2. Sīpolus un ķiplokus sasmalcina, sakarsētā eļļā apcep, pievieno malto gaļu un apmaisot apcep.
    3. Liek klāt gabaliņos sagrieztu papriku, tomātus, pieber timiāna lapiņas, pārkaisa sāli un piparus un cep vēl dažas minūtes.
    4. Tad pārlej buljonu un sutina, līdz šķidrums novārās. Izvāra kuskusu. Liek klāt gaļai pannā, iemaisa sagrieztas bazilika lapiņas, ja vajag – pieber vēl sāli, piparus.
    5. Ar maisījumu piepilda kabaču pusītes, pārkaisa sarīvētu sieru. Liek krāsnī un cep 200 grādos 30–40 minūtes.
      SAISTĪTĀS RECEPTES