Receptes

Foto: Milada Vigerova/Unsplash

Biešu un turku zirņu humoss 0

Recepti piedāvā kafejnīcas Buberts šefpavāre Iveta Lamberte.

Sastāvdaļas

  • 400 g vārītu turku zirņu
  • 100 g ceptu galda biešu
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 10 g sezama eļļas
  • 1 tējkarote cukura
  • sāls
  • malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Bietes nomazgā, ierīvē ar sāli un eļļu, ietin folijā un pusotras stundas cep cepeškrāsnī 170 °C (ceptas tās saglabā sulīgumu un struktūru).
  2. Tad bietes nomizo un sablendē kopā ar turku zirņiem, ķiploku, garšvielām un sezama eļļu. Krāsnī ceptu biešu vietā var izmantot vārītas bietes.
SAISTĪTĀS RECEPTES