Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Ķirbja deserts 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 300 g ķirbja mīkstuma
  • 2 apelsīni (miziņas un sula)
  • 1 ābols
  • 3 ēdamkarotes medus
  • 100 g saldā krējuma
  • 50 g valriekstu
  • ⅓ tējkarotes malta kanēļa
  • piparmētras lapiņas dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Gan ķirbi, gan ābolu sagriež gabaliņos un liek katliņā. Pievieno medu, rīvēto apelsīnu miziņu un sulu, kanēli. Pasautē gandrīz 7 minūtes, neļaujot piedegt.
  2. Kad sautējums mazliet atdzisis, sablendē un liek deserta trauciņos. Uz pāris stundām saldēdienu ieliek ledusskapī.
  3. Pasniedzot pārkaisa sadrupinātus riekstus, uzliek karoti saldā krējuma un kā punktu uz “i” – piparmētras lapiņu.
SAISTĪTĀS RECEPTES