Receptes

Foto: Shutterstock

Kā pagatavot ļoti garšīgu kartupeļu biezeni? 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Kartupeļu biezenis ir lieliska piedeva gaļas un zivju ēdieniem, tas lieliski sader ar gaļas un sēņu mērcēm, bet tikpat lielisks ir ar salātiem. Ja biezenim pievieno apceptus sīpolus vai sēnes, sanāks pamatēdiens, kam nevajadzēs piedevu.

Pagatavošana

  1. Kartupeļus liek vārīties verdošā ūdenī.
  2. Vārītos kartupeļus nav ieteicams blendēt, jo tad tie iegūst līmīgu konsistenci.
  3. Kartupeļi spēj uzsūkt daudz piena, tāpēc vēlams to uzkarsēt nedaudz vairāk, nekā norādīts receptē.
  4. Jo kartupeļi ūdeņaināki, jo mazāk uzsūc pienu, sviestu un citas piedevas.
  5. Kartupeļu masai pievieno iepriekš uzkarsētu pienu. Pielejot aukstu, masa būs pelēka.
  6. Pievienojot saldo krējumu, biezeņa garša būs izsmalcinātāka.
  7. Kartupeļu biezenis labi sader ar sinepju sēklām, muskatriekstu, sīpoliem, timiānu, mārrutkiem, var pievienot jebkurus sasmalcinātus zaļumus.
  8. Biezenim paredzēto pienu var aromatizēt. Ielej katliņā, pieliek piparus, ķiploka daiviņu, čili, safrānu, lauru lapas vai citas garšvielas pēc izvēles, uzvāra un atstāj 10 minūtes, lai ievelkas.
  9. Ja biezenis paliek pāri, nākamajā dienā to var apcept uz pannas.
SAISTĪTĀS RECEPTES