Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Kā pagatavot nevainojamu medus kūku? 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 3 gāzes miltu
  • 1 glāze cukura
  • 100 g sviesta
  • 2 olas
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1 tējkarote sodas

Pildījumam:

  • 3 glāzes skābā krējuma
  • 1,5 glāzes cukura
  • 2 ēdamkarotes rīvētas citrona miziņas
  • 1 tējkarote vaniļas cukura

Pagatavošana

  1. Olām pievieno cukuru un sviestu un maisot karsē katliņā, līdz cukurs izkusis. Citā katliņā uzsilda medu un dzeramo sodu, līdz masa uzputojas un kļūst brūna.
  2. Abas masas sajauc kopā. Piesijā miltus un samīca viendabīgu mīklu. To sadala piecās daļās un saveļ bumbiņās. Katru bumbiņu plāni izveltnē (ap 5 mm) un liek plātī uz cepampapīra. Cep cepeškrāsnī 150–180 °C 5–8 minūtes.
  3. Krējumu saputo ar cukuru, vaniļu un rīvēto citrona miziņu.
  4. Vēl siltas izceptās plātnes kārto citu virs citas, pa vidu ieziežot sagatavoto krēmu. Nolīdzina malas un visu kūku pārsmērē ar krējuma maisījumu. Atgriezumus, kas palika, līdzinot kūku, sadrupina. Drumstalas uzber pa virsu.
  5. Kūkai var būt vēl vairāk – 6–7 kārtas.
SAISTĪTĀS RECEPTES