Receptes

Foto: Shutterstock

Gaisīgā biezpiena kūka ar citrona garšu 0

Maiga, ļoti garda, gaisīga biezpiena kūka, kuras pagatavošanai nav nepieciešamas specifiskas izejvielas. Dekorēt šo kūku var ar jebkuriem augļiem, ogām, šokolādi vai vienkārši uzputotu putukrējumu – viss pēc jūsu gaumes! Ideāla kūka, ar ko palutināt savus mīļos!

Sastāvdaļas

  • Olas – 6 gab.
  • Cukurs – 250 ml
  • Milti – 250 ml
  • Cepampulveris – 10 grami
  • Citrons – 1 gab. (miziņai)
  • Augļu sula – 1 glāze (250 ml)
  • Biezpiens – 0,5 kg
  • Pūdercukurs – 3/4 glāzes
  • Saldais krējums – 250 ml
  • Zemenes – 1 glāze

Pagatavošana

  1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Olas sakuļat kopā ar cukuru līdz masa palielinās vidēji trīs reizes.
  2. Miltus sajauc kopā ar cepampulveri un pieber klāt olu masai. Pievieno smalki sarīvētu citrona miziņu (nedaudz atstājot, kas būs nepieciešams biezpiena masai). Viegli iemaisa miltus masā, kārtīgi visu sajauc – tā, lai nav kunkuļu.
  3. Masu ielej sausā cepšanas formā. Liek cepties uz 20 minūtēm, pārbaudot gatavību ar zobu bakstāmo kociņu. Pēc tam biskvītam ļauj atdzist turpat cepamajā formā. Kad tas atdzisis, izņem no formas.
  4. Ietin biskvītu pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī. Vislabāk, ja uz visu nakti. Kad izņem biskvītu no ledusskapja, apslacina ar jebkuru sulu (apelsīnu, ananāsu, multi augļu – pēc paša izvēles!).
  5. Traukā lieciet biezpienu, pievienojiet pusglāzi pūdercukura un mazliet citrona miziņas.
  6. Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu, taču uzmanās, lai nepārputo! Uzputoto masu pievieno biezpiena masai un visu kārtīgi samaisa.
  7. Cepamformā ieliek pusīti no izceptā biskvīta un klāj uz tā 2/3 biezpiena masas. Virsū kārto otro pusīti biskvīta, mazliet to piespiežot – atlikušo masu maliņās pielīdzina ar nazi.
  8. Atlikušo masu klāj uz kūkas virskārtas. Pēc tam atkal ievieto ledusskapī nedaudz nostāvēties. Pēc mirkļa torti dekorē ar ogām, augļiem vai šokolādi.
SAISTĪTĀS RECEPTES