Receptes

Drumstalu ābolkūka 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 300 g miltu
  • 100 g cukura
  • 100 g sviesta
  • 1 neliela ola
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 4–5 āboli

Pagatavošana

  1. Visas sastāvdaļas, izņemot ābolus, saberž irdenā masā, veidojot drumstalas. Pusi masas liek ietaukotā veidnē, ar pirkstiem viegli piespiež. Virsū kārto plānās šķēlītēs sagrieztus ābolus, pārber atlikušo drupano mīklu.
  2. Cep cepeškrāsnī 200 °C 30–35 minūtes. Atdzesētu pasniedz ar putukrējumu.
SAISTĪTĀS RECEPTES