Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Sātīgā un aromātiskā gulaša zupa 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Zupas piestāv ziemai, jo, ja ēdiens ir karsts, tas noteikti sasildīs.

Čaklās saimnieces vārīs zupu katru dienu, taču… ne tik čaklās, bet racionālās zupas bāzes variantam, ko izvāra lielu katlu vismaz trim dienām, katru vakaru pievieno citas sastāvdaļas. Un mājiniekiem nenobrīnīties – skat, atkal jauna zupa! Variāciju ir simtiem.

Jaunu garšu meklējumos var variēt ar zaļumiem, citrona sulu, sinepēm, sojas mērci. Krējumu? Nu, tas gan tiem, kuri negrib zaudēt formu.

Sastāvdaļas

Bāzes zupai:

  • Puse kāpostgalvas
  • 3 nelieli cukīni
  • 500 g zaļo pākšu pupiņu
  • 500 g burkānu
  • 2–3 sīpoli
  • 4 selerijas kāti
  • 2 ķiploka daivas
  • 1 kārba konservēto tomātu savā sulā
  • 1,5 l ūdens
  • Sāls un pipari pēc garšas

Gulaša zupai:

  • 120 g tītara filejas
  • 1/4 tējkarotes paprikas pulvera
  • 1 kārba konservētu pupiņu
  • 1 kārba konservēto tomātu savā sulā
  • Ķimenes un jūras sāls pēc garšas
  • Krējums pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Sagriež dārzeņus un izvāra zupu no bāzes zupas satāvdaļām, konservētos tomātus pievienojot pašās beigās.
  2. Katliņā novāra tītara fileju, pievienojot paprikas pulveri, ķimenes un jūras sāli.
  3. Kad gaļa gatava, to sagriež plānās sloksnītēs. Liek zupā, silda, nepārtraukti maisot.
  4. Pēc tam zupā iemaisa vēl vienu kārbiņu sasmalcinātu tomātu savā sulā un konservētas pupas. Uzliek vāku un uzvāra.
  5. Pasniedzot pievieno tējkaroti netrekna krējuma.
SAISTĪTĀS RECEPTES